Tina Turner

Tina Turner var en amerikansk sangerinde, sangskriver, danser og skuespillerinde, der var kendt som “The Queen of Rock ‘n’ Roll”.

Hun blev født den 26. november 1939 i Nutbush, Tennessee, og hendes fødenavn var Anna Mae Bullock.

Tina Turner var ikke kun en talentfuld sangerinde, men også en inspirerende personlighed, der delte visdom og styrke gennem hendes citater.

Nedenfor finder du nogle af Tina Turners mest mindeværdige citater:

Min karriere tog mig altid væk fra hjemmet, jeg var altid væk fra hjemmet, og jeg ønskede bare at være hjemme.

Du tager dine problemer til en gud, men det du virkelig har brug for, er at guden tager dig til det indre af dig.

Jeg har aldrig lagt meget ros på mig selv på grund af mit forhold til Ike. Jeg var bare glad, da jeg begyndte at kunne lide mig selv – da jeg blev skilt og tog kontrol over mit liv.

Ikes problem var, at han var en musiker, der altid ville være en stjerne; og han var en stjerne, lokalt, men aldrig internationalt… så han ændrede navnet til Ike og ændrede mit navn til Tina, fordi hvis jeg stak af, var Tina hans navn. Det var patenteret, som man siger.

Jeg vil fortælle folk, hvordan man lever spirituelt. Efter du har købt alle dine huse og dit tøj, ønsker du noget større.

Jeg er ikke klog, men begyndelsen til visdom er der; det er som at slappe af i – og acceptere – ting.

Jeg har aldrig bekymret mig om min farve. Jeg havde aldrig det der med at være sort. Hvis hele verden var sådan, ville der måske være mere harmoni og kærlighed. Måske. Jeg har ikke et problem med at være sort i et hvidt land eller at være sammen med mit folk.

Jeg er tiltrukket af myter.

Jeg hader ikke mig selv længere. Jeg plejede at hade mit arbejde, hadede det sexede image, hadede de billeder af mig på scenen, hadede den store vulgære person. På scenen skuespiller jeg hele tiden jeg er der. Så snart jeg kommer ud af de sange, er jeg Tina igen.

Da mine forældre tog til Knoxville for at arbejde, boede jeg hos min fars mor. Hun var streng – den type, der stivnede og strøg kjoler. Jeg skulle sidde mere, end jeg legede. Åh, jeg var elendig. Jeg kunne godt lide at være ude med dyrene. Jeg kom ind i huset med mit hår trukket ud, båndet af kjolen, beskidt som pokker. Jeg fik altid smæk.

Fysisk styrke i en kvinde – det er det, jeg er.

Jeg er selvskabt. Jeg ønskede altid at gøre mig selv til en bedre person, fordi jeg ikke var uddannet. Men det var min drøm – at have klasse.

Folk tror, mit liv har været hårdt, men jeg synes, det har været en vidunderlig rejse. Jo ældre du bliver, jo mere indser du, at det ikke handler om, hvad der sker, men hvordan du håndterer det.

Min største skønheds hemmelighed er at være glad for mig selv. Jeg bruger ikke specielle cremer eller behandlinger – jeg bruger lidt af det hele. Det er en fejl at tro, at du er det, du smører på dig selv. Jeg tror, at meget af, hvordan du ser ud, har at gøre med, hvordan du føler om dig selv og dit liv. Lykke er den største skønheds hemmelighed.

Jeg tror, at hvis du bare står op og går, vil livet åbne sig for dig.

Min mor og far elskede ikke hinanden, så de skændtes altid.

Jeg vil aldrig give efter for alderdom, indtil jeg bliver gammel. Og jeg er ikke gammel endnu!

Min arv er, at jeg holdt kursen… fra start til slut, fordi jeg troede på noget indeni mig.

Nogle gange er du nødt til at slippe alt – rense dig selv. Hvis du er utilfreds med noget… hvad end det er, der trækker dig ned, så slip af med det. Fordi du vil opdage, at når du er fri, kommer din sande kreativitet, dit sande jeg frem.